polityczna.tv
Autor: polityczna.tv2017-01-12 21:50:49

STANOWISKO KUKIZ15 W SPRAWIE GRUDNIOWEGO PROTESTU W SEJMIE.

POSEŁ PIOTR APEL W SPRAWIE STANOWISKA KUKIZ15 ODNOŚNIE PROTESTU W SEJMIE

...

szukaj wideo

MATERIAŁY WIDEO

EXPOSE MATEUSZA MORAWIECKIEGO
 70 minut exposé, a później ponad sześć godzin dyskusji i wyrażenie wotum zaufania dla nowego rządu premiera Mateusza Morawieckiego.

PROTEST LEKARZY REZYDENTÓW
 TADEUSZ CYMAŃSKI NA TEMAT SŁUŻBY ZDROWIA

RYSZARD CZARNECKI O REFERENDUM W KATALONII ORAZ PROBLEMACH Z TWORZENIEM RZĄDU W NIEMCZECH
 WICEPRZEWODNICZĄCY PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO RYSZARD CZARNECKI UDZIELA WYPOWIEDZI NA TEMAT ODŁĄCZENIA SIĘ KATALONII OD HISZPANII. ANGELA MERKEL I PROBLEMY Z TWORZENIEM RZĄDU W NIEMCZECH.

USTAWA O SĄDZIE NAJWYŻSZYM UCHWALONA
 DNIA 20 LIPCA ZOSTAŁA UCHWALONA PRZEZ SEJM ORAZ PODJĘTA PRZEZ SENAT USTAWA O SĄDZIE NAJWYŻSZYM. REFORMA SĄDOWNICTWA WZBUDZA PROTESTY I MANIFESTACJE

WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOŚCI
 SYTUACJA POLSKIEGO WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI I KONIECZNE ZMIANY I NOWELIZACJE USTAW W CELU USPRAWNIENIA PRACY SĄDÓW

46 POSIEDZENIE SEJMU
 FRAGMENTY 46 POSIEDZENIA SEJMU RP. WYPOWIEDZI PREZES RADY MINISTRÓW BEATY SZYDŁO, POSŁÓW BORYSA BUDKI, DOMINIKA TARCZYŃSKIEGO, JACKA PROTASIEWICZA, JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO, JERZEGO MEYSZTOWICZA, KAMILI GASIUK-PIHOWICZ, MARKA SOWY, RYSZARDA PETRU, RYSZARDA TERLICKIEGO.

JAROSŁAW KACZYŃSKI WYSTĄPIENIE W SEJMIE
 EMOCJONALNE WYSTĄPIENIE JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO PODCZAS 46 POSIEDZENIA SEJMU RP W DNIU 18 - 19 LIPCA 2017 ROKU

ZAKAZ HODOWLI ZWIERZĄT FUTERKOWYCH
 Dyrektor Instytutu Gospodarki Rolnej Jacek Podgórski, komentuje możliwe wprowadzenie ustawy zakazującej hodowli zwierząt futerkowych w Polsce.

POZYCJA POLSKI W EUROPIE I NA ŚWIECIE
 Poseł Grzegorz Furgo (Klub Parlamentarny Nowoczesna) o skardze na Marszałka Marka Kuchcińskiego złożoną do Strasburgu przez Posła Michała Szczerbę. Komisja Wenecka, Wersal, pozycja Polski w Europie i na Świecie. Ustawa o wycince drzew jednocześnie z ustawą budżetową.

POSEŁ KILLION MUNYAMA PLATFORMA OBYWATELSKA
 Poseł Killion Munyama (Platforma Obywatelska) o przyszłości Unii Europejskiej po możliwych wygranych Marie Le Pen we Francji, o ustawie dotyczącej wycinki drzew, o skardze Posła Michała Szczerby do Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu na Marszałka Marka Kuchcińskiego.

WOLNI I SOLIDARNI PRZEDSTAWIENIE PROGRAMU
 KORNEL MORAWIECKI PRZEDSTAWIA PROGRAM PARTII WOLNI I SOLIDARNI

SPEKULACJE INFORMACYJNE
 PSL ODRZUCA MOŻLIWOŚĆ PRZYJĘCIA FUNKCJI MARSZAŁKA LUB WICEMARSZAŁKA SEJMU

ODWOŁANIE MARSZAŁKA SEJMU
 PRZYSZŁOŚĆ MARSZAŁKA SEJMU MARKA KUCHCIŃSKIEGO

POSEŁ PIOTR APEL W SPRAWIE STANOWISKA KUKIZ15 ODNOŚNIE PROTESTU W SEJMIE

CZY POWRÓCI PROTEST W SEJMIE
 POSEŁ PIOTR APEL OCENIA SZANSĘ POWROTU PROTESTU W SEJMIE

BUDŻET WAŻNIEJSZY NIZ STRAJK
 POSEŁ PIOTR APEL PODSUMOWUJE ZAISTNIAŁĄ SYTUACJĘ W SEJMIE

34. POSIEDZENIE SEJMU VIII KADENCJI
 34 POSIEDZENIE SEJMU PRZERWA W OBRADACH DO 25 STYCZNIA 2017 ROKU

34 POSIEDZENIE SEJMU
 34 POSIEDZENIE SEJMU RP ZAPLANOWANE BYŁO NA GODZINĘ 12:00 DNIA 11 STYCZNIA 2017 ROKU. POSIEDZENIE ROZPOCZĘŁO SIĘ O GODZINIE 19:00 I TRWAŁO JEDNĄ MINUTĘ.

SEJM ZAMKNIĘTY DLA SENATORÓW
 SEJMOWA SALA POSIEDZEŃ ZAMKNIĘTA RÓWNIEŻ DLA SENATORÓW

WYDARZENIA GRUDNIOWE 2016
 WYSTĄPIENIE PANI PREMIER BEATY SZYDŁO W ZWIĄZKU Z WYDARZENIAMI, KTÓRE MIAŁY MIEJSCE W DNIACH 16 ORAZ 17 GRUDNIA 2016 ROKU.

SPOTKANIE PREZYDENTÓW POLSKI I NIEMIEC

PREMIER BEATA SZYDŁO
 30 POSIEDZENIE SEJMU RP PREMIER BEATA SZYDŁO

ORĘDZIE PREZYDENTA RP
 Z OKAZJI NARODOWEGO ŚWIĘTA NIEPODLEGŁOŚCI PREZYDENT RP ANDRZEJ DUDA WYGŁOSIŁ OKOLICZNOŚCIOWE ORĘDZIE

USTAWA ZA ŻYCIEM
 DYSKUSJA NA TEMAT USTAWY ZA ŻYCIEM. USTAWĘ PRZYJĄŁ SEJM

TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY
 DYSKUSJA NA TEMAT TRYBUNAŁU KONSTYTUCYJNEGO

WOTUM ZAUFANIA NOWEGO RZĄDU MATEUSZA MORAWIECKIEGO

PIĄTEK 15 GRUDNIA BYŁ CZWARTYM I OSTATNIM DNIEM 54. POSIEDZENIA IZBY. JEGO NAJWAŻNIEJSZYM PUNKTEM BYŁO WOTUM ZAUFANIA DLA RZĄDU MATEUSZA MORAWIECKIEGO POPRZEDZONE EXPOSÉ PREMIERA I DEBATĄ NAD WYSTĄPIENIEM PROGRAMOWYM NOWEGO SZEFA RADY MINISTRÓW. PONADTO POSŁOWIE PRACOWALI NAD ZMIANAMI W KRAJOWYM REJESTRZE SĄDOWYM ORAZ ZAJMOWALI SIĘ PRZEPISAMI DOPRECYZOWUJĄCYMI WYKONANIE USTAWY DEKOMUNIZACYJNEJ.

54 POSIEDZENIE SEJMU - PODSUMOWANIE

Krótkie Informacje

• UDZIAŁ PREZYDENTA RP W FORUM EKONOMICZNYM W DAVOS
    W dniach 23-26 stycznia 2018 roku (wtorek-piątek) Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda z Małżonką weźmie udział w Światowym Forum Ekonomicznym (WEF) w Davos (Szwajcaria).
  • UDZIAŁ PARY PREZYDENCKIEJ W OTWARCIU WYSTAWY STAŁEJ "NIEPODLEGŁA. OJCOWIE NIEPODLEGŁOŚCI" W DWORKU PREZYDENTA RP
    22 stycznia 2018 roku (poniedziałek) o godzinie 14:00 w Dworku Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w Ciechocinku (ul. Leśna 1), Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda wraz z Małżonką Agatą Kornhauser-Dudą wezmą udział w otwarciu wystawy stałej pod tytułem "Niepodległa. Ojcowie Niepodległości".
  • WIZYTA PREZYDENTA RP W STANACH ZJEDNOCZONYCH AMERYKI
    18 stycznia 2018 roku (czwartek) Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda złoży wizytę w Nowym Jorku, w związku z udziałem w debacie otwartej wysokiego szczebla Rady Bezpieczeństwa ONZ pod przewodnictwem Kazachstanu. Debata stanowić będzie pierwszą okazję po objęciu członkostwa do zabrania przez Polskę głosu w Radzie Bezpieczeństwa na szczeblu głowy państwa.
  • SPOTKANIE NOWOROCZNE PARY PREZYDENCKIEJ Z KORPUSEM DYPLOMATYCZNYM
    11 stycznia 2018 roku (czwartek) o godzinie 19:00 w Pałacu Prezydenckim odbędzie się Spotkanie Noworoczne Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy i Małżonki z Korpusem Dyplomatycznym.
  • SPOTKANIE PREZYDENTA RP ZE ŚRODOWISKIEM SPORTOWYM Z OKAZJI SETNEJ ROCZNICY ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
    10 stycznia 2018 roku (środa) o godzinie 15:00 na Stadionie Narodowym w Warszawie Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda weźmie udział w spotkaniu ze środowiskiem sportowym z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej (Al. Ks. J. Poniatowskiego 1).

Prezydent RP

• Jeżeli przejdziemy na elektromobilność, będziemy w stanie zapewnić czystsze powietrze - podkreślił Prezydent RP Andrzej Duda, otwierając konferencję z cyklu "Technologie przyszłości". Jego zdaniem, na tym polu możemy też skutecznie konkurować z Zachodem.
  • Prezydent Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy w celu zwiększenia udziału obywateli w procesie wybierania, funkcjonowania i kontrolowania niektórych organów publicznych oraz zmianę ustawy – Prawo restrukturyzacyjne.
  • Stosunki polsko-żydowskie w kontekście obchodów rocznic uzyskania niepodległości przez Polskę i Izrael, były jednym z tematów rozmowy prezydenta Andrzeja Dudy z dyrektorem wykonawczym Komitetu Żydów Amerykańskich (AJC) Davidem Harrisem.
  • - Wiele pokoleń, niezależnie od języka i wiary, wspólnie walczyło, by Polska była wolna i niepodległa - mówił Prezydent Andrzej Duda, wskazując, że dziś Polska zapewnia bezpieczeństwo, spokój i możliwość normalnego życia.
  • - Z Warszawy, stolicy Polski, pozdrawiam wszystkich zebranych dziś w Waszyngtonie – w biało-czerwonej Capital One Arena. Pozdrawiam Polonię, kibiców o polskich korzeniach i naszych amerykańskich przyjaciół - Prezydent RP Andrzej Duda.

SPOŁECZNOŚCI

facebook grupa polityczna.tv